Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Nintendo (NES) játékok

Ghosts and Goblins

A főhős kedvesét elrabolja valamilyen repülő lény, ő felmérgeli magát, páncélt ölt majd elindul, hogy kiszabadítsa a lányt.
A kaladn a temetőben kezdődik, ahol a föld alól előbújó zombikat és más lényeket kell legyilkolni. Ha ütközünk valakivel, akkor a páncélt elveszítjük, de még élünk. Ha mégegyszer ütközünk valamivel akkor viszont meghalunk.

Castlevania

A játékban Drakula gróf kastélyába tehetünk látogatást. A kastély tömve van zombikkal, csontvázakkal, denevérekkel akik az életünkre törnek. Mi az ostorunkal szálhatunk szembe velük. A falon lévő gyertyatartókat szétlőve extra fegyverekre, energiára lelhetünk. A játék grafikája jó, a hanghatások és zenék pedig kiemelkedőek.

TMNT2 -Teenage Mutant Ninja Turtles 2

A játéktermi gép NES verziója. Nagyon jól sikerült játék. Egy vagy két játékos játszhatja. Haladós-bunyós játék.

Contra

Mászkálós-lövöldözős játék. "klasszikus". Egy vagy két játékos játszhatja. A pályákon haladva le kell lődözni mindent ami él és mozog. A pályákon extra fegyvereket szedhetünk össze. A pályák végén főellenségek várnak.
Néha a változatosság kedvéért kicsit 3D-s épületen belüli pályák is vannak.

Chip and Dale

A Disney rajzfilmsorozatot dolgozza fel a játék. Chip és Dale a két szereplő akit irányíthatunk, de az átvezető mozikban a Csipetcsapat többi tagja is feltűnik. Egy vagy két játékos játszhatja a játékot. Egy frankó platformjátékról van szó. A ládákat és kissebb tárgyakat felemelhetjük és az ellenfelekhez vághatjuk.

Kirby's Adventure

Mászkálós platformjáték. Emlékeztet a Mario-ra. A főhős feltudja szívni a levegőt, így repülni is tud, emellett a pályán lévő állatkákat is feltudja szívni, majd fegyverként kifújni. Ha felszívunk egy ellenfelet majd lefelé nyomjuk a joy-t akkor átvehetjük annak képességeit. A kezelést a gép kezdéskor nagyonjól bemutatja.
Minden helyszínen bizonyos számú pályát kell teljesítenünk -sorrendben, majd ezután mehetünk a következő helyszínre. A pályák is több szakaszból állnak, ezek a szakaszok akár különbözöek is lehetnek, így ha végigjátszunk 3 pályát azt legalább 10-nek fogjuk érezni. Természetesen a szintek végén főellenségek várnak ránk. Mivel a játék elég hosszú, a játékállást automatikusan elmenti a gép -ez a mentés kikapcsolás után sem vész el, tehát nemkell előlről kezdeni a játékot.
A grafika NAGYON szép, a pályák és ellenfelek is baromi jól néznek ki. A játék a legjobb mászkálós játékok között van -ha nem a jegjobb. Mindenképen érdemes megnézni.

Final Fight 3

Az egyik legjobb bunyós játék a gépre. Amint az a képeken is látszik a grafika nagyon szép, a karakterek jó nagyok és jól kidolgozottak. A mozgásuk, az irányítás is rendben van. Tudunk ütni-rúgni, vannak dobások és speciális mozgások is ugyanúgy, mint 16bites gépeken.

Double Dragon 3

A másik legjobb bunyós játék a gépre. Az eredeti (arcade) Double Dragon hangulatát idézi. A figurák kissebbek mint a FF3-ban, viszont többféle mozgásuk van. Egyszerre két ellenfél támad ránk, és ezek gyakran összejátszanak. A játék zenéje, hangulata nagyon jó.

Joe and Mac

A dinoszauruszok korába tehetünk kirándulást a játékban. A főhősnek azthiszem elrabolták a feleségét, ő pedig útrakélt hogy kiszabadítsa. Egy kőbalta a fegyverünk amit eldobva leüthetjük az ellenfeleket. A grafika szuper és a pálya tele van izgő-mozgó elemekkel, ősmadarakkal, ősemberekkel, dínókkal és mindenféle érdekes elemekkel. A pályák végén főellenfelekre is számíthatunk.

Skinhead City

Double Dragon klón, de nagyon hangulatos.

Mortal Kombat 2

Verekedős játék. A gép képességeit nézve NAGYON jól sikerült. A hátterek igazán szépek (ellentétben a Fatal Fury-val), van ahol 3D-s hatás is van bennük, az erdőben a fák tátognak stb. A szereplők -bár nincs sok szín rajtuk -mégis nagyon jól néznek ki, a mozgásuk nagyon sima (nem darabos), és minden mozgás bennevan ami az eredeti játékban. Minden szereplőnek több speciális támadása van, és még a vér is fröcsköl. Maga a játékélmény nagyon jó, érdemes kipróbálni.

Fatal Fury 2

Verekedős játék, a híres (?) Fatal Fury NES verziója. A figurák szép nagyok, a mozgásuk elég jó. Sajnos a szereplőkön nincs túl sok szín (a gép korlátai miatt), meg a háttér sem a legszebb. Ezeket leszámítva el lehet vele lenni.


Amit még érdemes kipróbálni:

Contra Force
Castlevania 3