Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Sega 32X játékok

Virtua Racing Deluxe

A SEGA Virtua Racing játéktermi gépének konverziója. A játékban 3 kocsi közül választhatunk, és kapunk két plusz pályát is, így összesen 5 pályát kell teljesítenünk, melyek különböző nehézségűek. A grafika vektoros (3d-s) és nagyon gyors. Egy belső és három külső kameranézetből vezethetünk, hapedig az első három helyen végzünk akkor visszanézhetjük a versenyt egy "videoklipp" formájában.

Star Wars Arcade

Az azonos nevű játéktermi gép konverziója. Kétféle módban játszhatunk, az egyik az eredeti játéktermi, a másik egy speciális 32X verzió -nehezebb pályákkal. A játékban egy X szárnyút irányítunk, a grafika itt is "vektoros" 3d-s. Belső vagy külső nézetből repülünk, és feladatunk minden pályán megadott számú ellenséges TIE vadász lelövése. A helyszínek és az átvezető videók mind nagyon hangulatosak.

Mortal Kombat 2

A Mortal Kombat egy legendás játék. 32X-re csak a második rész jelent meg, de ez sikerült a legjobban konzolon. A 256 színű grafika nagyon szép, a hangok nagyon jók.

Doom

A híres pc-s "gyilokjáték" konzolon. A grafika frankó. A pálya teljesen textúrázott, bár az árnyékhatásokat kihagyták. A pályák nagyjából azok amik pc-n, a hanghatások is jók. Szerencsére a hangulat /játszhatóság is megmaradt.

Shadow Squadron vagy Stellar Assault

A Star Wars Arcade-hez hasonló 3dimenziós űr-lövöldözős játék. Itt is mindíg egy-egy helyszínen találjuk magunkat, ahol feladatokat kell végrehajtanunk (például legyilkolni minden ellenséges hajót). Van belső és külső nézet. A játékban nincs idő limit, a helyszíneken ráérünk kergetőzni az ellenfelekkel -ellentétben a Star Wars Arcade-al. Itt a csatában résztvevő nagyméretű űrhajókat is lelőhetjük, sőt le is kell lőnünk, körbe repülhetjük őket, ez nagyon látványos. Ráadásul néha tényleg hatalmas objektumokat találunk.
A saját és ellenfeleink hajója is nagyon jók kidolgozott, a nagy űrhajók szétrobbanása is nagyon látványos, emiatt a játék szebb mint a fent említett SWA.

Metal Head

A játékban hatalmas harci robotokat irányíthatunk. A küldetéseket nagyvárosokban kell teljesítenünk, az elején nincs több feladatunk, mint kilőni minden ellenséges harci masinát.
Az ellenfelek változatosak, mindegyiknek különböző tulajdonságai és gyenge pontjai vannak. A pálya elég jól néz ki, tényleg úgy érezzük, hogy a város utcáin járunk. A bejárható városrész nem túl nagy, de a sarokban lévő térkép is segít, mert jelzi a közelben lévő célpontokat is. Többféle belső és külső nézet használható, ezek mind látványosak.
A játék az összes szöveget felolvassa, tele van digitalizált fényképekkel. Sikeres küldetések után vásárolhatunk fegyvereket a robotunkra.