Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Sega Mega Drive (MD) játékok

Sonic the Hedgehog

A SEGA kabala figurája Sonic, egy kék színű róka, aki Dr. Robotnik-al veszi fel a harcot ebben a mászkálós játékban. Az ellenfeleket ártalmatlanná tehetjük, ha a fejükre ugrunk. Útunk során gyűrűket gyűjthetünk. Ha 100 gyűrűt összeszedünk akkor egy életet kapunk érte. Ha nekimegyünk egy ellenfélnek akkor az addig összegyűjtött gyűrűk szétgurulnak, ezek egy részét még gyorsan összeszedhetjük. Ha úgy ütközünk egy ellenféllel, hogy nincs gyűrűnk, akkor egy életet vesztünk és kezdhetjük előlről a pályát, illetve az utolsó ellenőrző ponttól.

Road Rash

Illegális utcai motorversenyeken vehetünk részt a világ különböző helyszínein. Célunk minden pályán az első helyezést elérni. Ha sikerül akkor pénzt kapunk, amiből vásárolhatunk jobb motorkerékpárt, majd mehetünk a következő pályasorozatra. A pályán a többi versenyző nem a legbarátságosabb, lánzokkal és botokkal vannak fölszerelkezve és megpróbálnak minket leütni a motorról. Ezen kívül a civil forgalomra is figyelnünk kell, illetve a felbukkanó rendőröket is le kell ráznunk.

Streets of Rage 3

A legjobb haladós-bunyós játék a gépen. A sorozat első része még gyengécske volt, de a második és harmadik rész nagyon jó lett. A grafika mint látható nagyon jó. Főleg a szereplők és ellenfelek lettek nagyon nagyok és szépek. Maga a játékmenet is nagyon jó, az irányítás szuper. Egyszerre 5-6 ellenfél is támad ránk, emellett sok a széttörhető tárgy. Felvehetünk késeket, botokat ha puszta kézzel nembírnánk a bunyót. Minden pálya végén főellenséggel kell megkűzdeni. A játékot három nehézségi szinten játszhatjuk, normal és hard fokozaton már tényleg rendesen küzdeni kell a győzelemhez, így hosszútávra biztosítva van a szórakozás.

Golden Axe

A SEGA játéktermi gépének MD verziója. 3 főhős közül választhatunk, majd végig kell verekednünk magunkat a ránk támadó ellenfeleken. Varázslatokat a kis kék manóktól szerezhetünk. Találhatunk a pályán olyan sárkányokat, amiknek a hátára fel is ülhetünk. A pályák végén főellenségek várnak. Ja, kétjátékos opció is van a játékban, így egy haverunkat is segítségül hívhatjuk.

Chaos Engine

Felülnézeti lövöldözős játék. Az Amiga nagy sztárja MegaDrive-on. Felülnézetben kell egy útvesztőben írtani az ellent, kulcsokat, extra fegyvereket gyűjtögetni. A játékmenet nagyon hangulatos, pörgős, mindenképen érdemes kipróbálni.

Mortal Kombat 2

Verekedős játék. Digitalizált szereplők, fröcskölő vér, kivégzések. A sorozat részei közül szeritnem ez sikerült a legjobban.
(kiskorúaknak nem ajánlott!)

Castlevania

A NES-en indult sorozat MD verziója. A játékban zombikat, csontvázakat és hasonló teremtményeket kell aprítanunk. A grafika nagyon szép, és sok olyan effektet láthatunk, amiket más játékokban nem.

Super Shinobi 2

Shinobi -a ninja újabb kalandja. Mászkálós-akció játék.


Amit még érdemes kipróbálni:

Cool Spot
Aladdin
Golden Axe 1-3
Comix Zone
Capt'n Havoc
Mega Turrican
Rock and Roll Racing
Alien 3
Contra
Earthworm Jim 1-2
Fatal Fury 1-2
Lethal Enforcers 1-2
Mortal Kombat 1-3
The Punisher
Shinobi 3
Skeleton Krew
Sonic and Knuckles
the Flinstones
Toy Story
Desetr Strike, Jungle Strike, Urban Strike
X-men 2
Zero Tolerance