Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Nintendo GameBoy (GB) játékok

Mario Land 2

A Mario Land első része sem volt rossz játék, de a második rész nagyságrendekkel jobb lett. A játék grafikája olyan mint Super Nintendo-n -persze fekete-fehérben. A főszereplő kellően nagy, az ellenfelek anmációja szuper, a hátterek szépek. A játékban ugyanaz a világtérkép van mint SNES-en, itt kedvünkre kóborolhatunk. Célunk, hogy a hat helyszínen összeszedjünk hat arany tallért, hogy ezt milyen sorrendben teljesítjük az ránk van bízva. A kötelező feladatokon kívül játszhatunk szerencsejátékot plusz életért, vagy extra tulajdonságért. A játékot nehéz lenne egy nekifutásra végigjátszani, ezért elmenti a gép az elért eredményeinket, így nenkell újra kezdenünk ha kikapcsoljuk a gépet.

Mario Land 3 Wario Land

Ebben a játékban Wario a főszereplő, Mario ellensége. Felépítése a Mario Land 2-re hasonlít. Itt is van világtérkép, azon belül a helyszínek és pályák. A főszereplő elég nagy, de az összes ellenfél nagyon jól kidolgozott, látható hogy még a köveknek is arcuk van. Nagyon hangulatos, kidolgozott játék.

Donkey Kong

A játéktermekből ismert Donkey Kong gameboy verziója. Az eredeti játékban 4 pálya (képernyő) volt, ebben a játékban legalább 100 pálya van. A pályákon a feladatunk az, hogy megtaláljuk a kulcsot, majd elvigyük azt a kijárathoz. Ha három bónusz tárgyat összegyűjtünk akkor életszerző szerencsejátékot játszhatunk. A játék elég hosszú, így elmenthetjük az állást minden szakasz végén.

Double Dragon

Talán a legjobb haladós-bunyós játék a gépre. A játék első pályája az eredeti első pálya, de a további pályákat már megváltoztatták. Van ami ismerős lesz, de van ami nem. Hangulatilag tökéletes a játék, az új pályák miatt pedig azoknak is érdemes végigjátszani, akik az eredeti játékot már ismerik.

Castlevania 2

A népszerű NES játék folytatása. Négy helyszín közül választhatunk, majd indulhat a vámpírvadászat. A gyertyatartókból itt is energiát és extra fegyvereket üthetünk ki. A játék hangulatos, ügyességi és akció részek egyaránt vannak benne. A hangja nagyon jó, a grafika is elég szép.

Jurrasic Park

A Jurrasic Park c. filmet dolgozza fel a játék. A grafika elég szép, a figurák jó nagyok, az irányítás is jó, a zenéje kellemes.

TMNT 3

Tini ninja teknőcök újabb kalandja. Egy egyszerű akció-platform játék.

Hammerin Harry

Egy kis manust kell irányítani és egy kalapácsal leverni az utunkat álló ellenfeleket. A játék "ritmusa" nagyon jó, kellemes sztereo (!) zenéje van, grafikája rajzfilmbe illő.