Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Sega Master System (SMS) játékok

Sonic the Hedgehog

Természetesen erre a gépre is van Sonic, és egész jól sikerült.

Road Rash

Illegális motorversenyeken vehetünk részt a játékban. 12 indulóból kell elsőnek lennünk. A verseny várostól-városig zajlik a közúton, szóval nem körpályán kell versenyeznünk. Az ellenfelek mellett civil forgalommal is találkozunk, illetve rendőrökkel is -akiket igyekezzünk gyorsan lerázni.
A játék grafikája NAGYON szép és változatos, majdnem olyan szép mint MegaDrive-on. A háttérben fák, házak stb. suhannak el mellettünk, dombok-völgyek váltják egymást, nincs két egyforma szakasz. A meccsek után a nyereményből vásárolhatunk újabb motort magunknak.

Robocop vs Terminator

Nagyon hangulatos, és élvezetes lövöldözős játék. A terminátor visszatér és a város vezetői a Robotzsarut vetik be ellene. A játék stílusa ugyanaz mint amit a RoboCop játékokban eddig már megszokhattunk. A grafika majdnem olyan szép mint Megadrive-on. Az ablakokat kilőve energiát és extra fegyvereket szerezhetünk. Az ellenfeleket alulról, a padlón keresztül is lelőhetjük.

Double Dragon

Ez egy klasszikus haladós-bunyós program.
A Master System verzió nagyon jól sikerült. A szereplők és a pályák ugyanúgy néznek ki mint az eredeti játékban. Egyszerre 3-4 ellenfél is támadhat ránk, és a nagyobb testű ellenfelek is megtalálhatóak a játékban. A főszereplő mozgása is ugyanolyan jó, lehet ütni, rúgni, ugrani+rúgni, fejelni, könyökölni stb. Fegyvereket is felvehetünk és azokkal harcolhatunk. Kétjátékos opció is van a játékban. Az ellenfelek néha talán kicsit keményen játszanak, de legalább nemfogunk elaludni játék közben :)

Streets of Rage 1-2

Ez végülis egy Double Dragon klón.
A MegaDrive-on sikeres sorozat konverziója. Itt a figurák komolyabban néznek ki, mint a Double Dragon-ban, nem "rajzfilmes" a grafika. Három szereplő közül választhatunk. Itt is végig kell verni mindenkit a pályán, majd a pálya végi főellenségeket. Kést, üveget, baseball ütőt és hasonló fegyvereket vehetünk fel, illetve energiánkat tölthetjük fel. Emellett korlátozott számban segítséget is hívhatunk (Pause majd A), ez egy szupertámadásnak felel meg.

Street Fighter 2

A nagysikerű verekedős játék Master System verziója.
A játékban nyolc szereplő közül választhatunk, és végig kell vernünk a harcosokat a végső győzelemig. A csata addig tart, amíg 2 menetet nem nyer az egyik fél. A sima ütések és rúgások mellett speciális támadások is használhatóak. A grafika elég mutatós, a szereplők szép nagyok, a hátterek is szépen néznek ki, és minden ellenfélnek külön háttere van, tehát nem 2-3 háttér ismétlődik. A játék zenéje elmegy (nem rossz), viszont sok szöveget felolvas a gép, a karakterválasztásnál bemondja a szereplők neveit stb.

Alien 3

Mászkálós-lövöldözős játék. Az Alien 3 film eseményein alapul a játék, bár nagy története nincs, csak minden pályán adott számú embert kell kiszabadítani az alien-ek fogságából -majd kisétálni a kijáraton. Hogy ne legyen egyszerű dolgunk mindezt időre kell végrehajtani, illetve a pályák tele vannak az idegen lényekkel, akik belőlünk akarnak falatozni.
A játék grafikája egész jó, van többrétegű scroll meg hasonlók. A gépfegyverünk mellett aknavetőt és lángszórót is használhatunk.

Golden Axe

Klasszikus haladós-kardozós játék. A SEGA játéktermi játékának MS verziója. Nincs más dolgunk, mint balról jobbra haladni a pályán és legyilkolni mindenkit aki szembejön velünk. A szereplők elég nagyok, egyszerre 2-3 ellenfél is támad ránk. A kis manókból energiát és varázslatot üthetünk ki, varázsolni úgy tudunk, ha mindkét gombot egyszerre lenyomjuk. Minden pálya végén főellenségek várnak ránk.

Deep Duck Trouble

Mászkálós platformjáték Donald Kacsa főszereplésével. A játékban egy szigetre kerülünk, ahol nény helyszínen kell az ott lévő kincset megszerezni. A pályákon lévő ellenfeleket kiüthetjük, ha a fejükre ugrunk, de több esetben egyéb trükköket kell alkalmaznunk (pl egy követ dobni rájuk). A játék grafikája elég szép, a pályák változatosak, a játék nem unalmas, érdemes kipróbálni.

R-type

Ürhajós-lövöldözős játék.
A játéktermi gép Master System konverziója. A játék zenéje nagyon jó. A grafika is szép. 1-2 apró változás van a játéktermi játékhoz képest, de egyébként minden ott van ahol lennie kell. Megtalálhatjuk a felvehető fegyvereket, extrákat és természetesen a pálya végi főellenfeleket is -amik ugyanolyan jól néznek ki, mint a játéktermi verzióban.

Cool Spot

Aranyos mászkálós játék. Főszereplője a 7UP-os üvegen lévő piros pont. Vele kell a többi piros pontocskát gyűjteni. A játék zenéje nagyon jó, a grafika aranyos, sok a poénos animáció.

Prince of Persia

Régi PC-s játék konverziója. A játékban egy labirintus szerű kastélyban kell fel-le futkosnunk, kapcsolókat kapcsolni, csapdákat kikerülni, szakadékokat átugrani és persze "lekardozni" azt aki éppen az utunkba áll. Az első pályán semmi más dolgunk, mint elszaladni bal oldalra a pálya végére, majd felvenni a földről a kardot. Ezután vissza a kezdőhelyre, jobbra lévő szobában legyőzni az ellent majd kisétálni a kijáraton.
A pályák között a történet alakulását izgulhatjuk végig. A pályák egyre cifrábbak lesznek, míg a végén megküzdhetünk a főgonosszal, majd kiszabadíthatjuk szívünk hölgyét. Vigyázzunk a leszakadó platformokra, a földből előjövő pengékre és egyéb csapdákra.

Operation Wolf

Lövöldözős játék.
Ez is "kalsszikus". A képernyőn balról jobbra mozog a pálya, ahol ellenséges katonák, tankok, helikopterek stb. futkosnak fel-alá, nekünk pedig egy célkeresztel kell lelövöldöznünk őket. Ha lassúak vagyunk akkor ők lőnek le minket. A pályán lőszert és gránátot is találunk (lőjük ki az ikonját). Nehezítésként civilek (orvosok) is beszaladnak a képbe, ezeket ne bántsuk. Viszont a madarat érdemes lelőni -ha van időnk. A helikoptert és más keményebb járművet gránáttal egyszerűbb kilőni -ha van kéznél.

Ninja Gaiden

Ennek a játéknak szinte minden verziója más-más. Ez hasonlít a NES verzióra, bár nem olyan jó, de játszható a játék. Amúgy egy ninja a főszereplő. A mozgatása nagyon jó, érdemes megnézni.

Incredible Hulk

HULK (a képregényhős) kalandjait élhetjük át a játékban. Az a zöld óriás az ott a képeken. Hát.. nem az eszéről híres, hanem az erejéről, úgyhogy bunyóznunk kellesz. Ha sújosan megsérül akkor emberi alakra változik vissza. Akkor még fegyverrel küzdhetünk tovább.

Master of Darkness

A Castlevania játékra emlékeztet nagyon. Egy városban (utcán, épületekben) kell zombikat, kutyákat, bűnözőket stb likvidálni. A lebegő arcokból extra fegyvert, életet stb üthetünk ki.

Chuck Rock

Egy ősembert kell irányítani a játékban. A főszereplő tud ugrani, gugolni, illetve a pocakjával fellökni az ellenfeleket. A játék grafikája nagyon rajzfilmes, sok apró izgő-mozgó dolog van a képernyőn, az animációk is humorosak.


Amit még érdemes kipróbálni:

Sonic Chaos
Battle Maniacs
Desert Strike
Ghouls n Ghosts
Jungle Book
Master of Combat
Shinobi