Nyitólap Bemutatkozás Festmények Rajzok Online játékok Letölthető játékok
RETRO (emulátor) rovat Programozás (Pascal, Java stb) Vendégkönyv Üzenet Linkek

előszó
leírás emulátorokhoz
videojáték történelem
gépek:
Commodore
Sega
Nintendo
egyéb konzol
egyéb számitógép
legjobb játékok:
commodore 64
gameboy
nintendo (NES)
szuper nintendo
master system
game gear
MegaDrive
MegaCD
32X
egyéb
Linkek:
linkek
Legjobb Sega CD (MCD) játékok

SILPHEED

Hihetetlen hangulatos űrhajós-lövöldözős játék. Célunk, hogy mindenre lőjünk ami él és mozog. A pálya megvan döntve, minden "vektoros" 3d-s. Lentről felfelé haladunk, de a pálya gyakran "váratlanul" elfordul, tehát nem unjuk meg hogy csak fölfelé haladunk. A pályán mindíg történik valami, de a háttérben is, nincs egy álló háttér, folyamatos a mozgás. Az első pályán például egy hatalmas űrhajó mellett haladunk el, amit a szemünk láttára lőnek darabokra. A második pályán aszteroida mezőben kell keresztülvergődnünk, itt az ellenfelek mellett a felénk száguldó köveket is kerülgetni kell. A pályák előtt /között elég hosszú 3d-s átvezető mozik vannak, sok digitalizált szöveget hallhatunk, a zenék és hanghatások is frankók.

Crime Patrol

Egy rendőrt alakítunk a játékban aki különböző akciódús helyzetekbe keveredik. Egy célkeresztel kell lelövöldöznünk a képernyőn feltünő rosszfiúkat. A játék grafikája egy digitalizált film, a kamera folyamatosan mozog, a rosszfiúk bárhol felbukkanhatnak (legtöbbször fix helyen, de gyakran véletlenszerűen). Ha nemtudjuk őket lelőni időben akkor életet vesztünk. A film/grafika teljes képernyős és nagyon jó minőségű.

Mad Dog McRee

Szintén célkeresztel kell lődözni a rosszfiúkat és szintén digitalizált film pereg előttünk. A vadnyugatra tehetünk látogatást a játékban. A játéktér (film) nem teljes képernyős, és a képminőség is rosszabb mint a Crime Patrol-ban. A western hangulat miatt azonban élvezetes a játék. (az azonos nevű játéktermi gép konverziója)

STAR WARS - Rebel Assault

A "csillagok háborúja" film idején játszódik a történet ha jóltudom, egy pilótát alakítunk aki a birodalom ellen harcol. A játék végig digitalizált film, minden pályán valami űrjárművet irányítunk, célunk a különböző akadályok elkerülése és az ellenséges gépek és objektumok kilövése. A küldetésekre legtöbbször nem csak egyedül megyünk, társaink is lesznek. A grafika a video tömörítés miatt picit durva, de van ahol tényleg szép és látványos -például amikor csillagrombolók között repkedünk. A zene jó és sok a digitalizált beszéd. Az átvezető filmekben pedig részleteket láthatunk a filmből, láthatjuk a két droidot, Darth Wadert, és a játék végén a halálcsillag elleni küzdelemben is résztvehetünk.


Amit még érdemes kipróbálni:

Night Trap
BC Racer
Ground Zero